Friptura de Craciun

de mihaelar63 in Porc, 27 Dec 2021 | 8992 vizualizari

 

  Pentru ca de mica am fost o pofticioasa , imi amintesc mirosul imbietor al carnatilor de casa din friptura de Craciun . Fidela acestei amintiri olfactive am decretat ca nu-i Craciun daca nu miroasa a carnati fripti .  Ingredientele de calitate si gustul lor suplineste o tehnologie complicata de preparare . Anul acesta am intervenit  in plus , la reteta , cu cateva crengute de cimbru si cu boabe de piper rosu .

 

INGREDIENTE

  • 1.200 carnati porc de casa proaspat afumati
  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei floarea soarelui sau 2 linguri mari de untura proaspata de porc
  • 3 crengute cimbru verde
  • 3 foi dafin.
  • 2 cepe rosii
  • 1 lingurita piper rosu boabe
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • codite de ceapa verde
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de Craciun:

  1.  Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm .
  2. Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget .
  3. Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna deasupra apa rece pana in momentul  fierberii .
  4.  Asezati in tava bucatile de carne si printre ele bucatile de carnati .
  5. Sarati , presarati pe deasupra , piper , boia si bobite de piper rosu .
  6. Se pun acum si foile de dafin + crengutele de cimbru .
  7. Turnati deasupra  apa cat sa acopere  ingredientele din tava.
  8.  Se pune pe deasupra o bucata de hartie de copt mototolita si udata cu apa , asta va ajuta sa nu se  rumeneasca de la inceput partea de sus a fripturii .
  9. Am dat cuptorul pe 180 grade timp de 20 minute . Dupa asta am continuat coacerea fripturii la 100 grade , timp de 3 ore .
  10. Inaintea servirii  cu 30 de minute , am pus cartofii la fiert . Sarati .
  11. Luati hartia de pe friptura ca aceasta sa se rumeneasca frumos .
  12. Am preparat un pireu in care in loc de lapte sau unt , am pus zeama de la friptura .
  13. In pireul de cartofi am incorporat si mult patrunjel verde tocat marunt .
  14. Pentru prospetime , la servire presarati codite de ceapa verde taiate marunt
  15. Serviti alaturi de friptura de Craciun muraturile preferate si un pahar de vin .
  16.    Sarbatori fericite , in pace si liniste !!!

TIPS-URI

1

Ingredientele de calitate si gustul lor suplineste o tehnologie complicata de preparare . Anul acesta am intervenit in plus , la reteta , cu cateva crengute de cimbru si cu boabe de piper rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

28.12.2021, 00:06

Mihaela stii tu vorba aceia ,, Iti bati barbatul si copii, si mananci singura """. Eu zic ca-ti bati musafirii si colindatorii, sa-ti ramana doar tie """)))

mirela0911 1

01.01.2022, 12:02

Buna friptura ai facut!

Panacris 1

01.01.2022, 12:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de varza murata cu carne afumata si carnati